Dell Technologies lanserer sikre og bærekraftige servere

Dell Technologies’ nye servergenerasjon får bedre og smartere strømstyring.

Dell Technologies har trukket sløret av sin 16. servergenerasjon som kommer med 26 ulike modeller: 13 helt nye, og 13 oppgraderinger av eksisterende modeller.

De nye PowerEdge-serverne er utstyrt med Intels nye fjerdegenerasjon Xeon Scalable-prosessorer og kommer med en rekke nyvinninger og software-løsninger som blant annet forbedrer energistyring.

De 13 nye servermodellene er fordelt på rack, tårn og flernode-servere. De er designet for å gi kraftig og pålitelig ytelse i datasentre, offentlige skyer eller på edge-lokasjoner.

Bedre ytelse og enklere administrasjon

Den kommende PowerEdge-generasjonen kommer med opptil 190 prosent høyere ytelse innen maskinlæring (AI inferencing) takket være Intel Deep Learning Boost og Intel Advanced Matrix Extensions som kommer med de nye Xeon-prosessorene.

Dell har også forbedret gamle og utviklet nye software-løsninger som gjør serveradministrasjonen lettere:

  • Dell CloudIQ – Denne programvaren kombinerer overvåking, maskinlæring og prediktive analyser i et omfattende og helhetlig dashbord. Oppdateringene inkluderer forbedrede ytelsesprognoser, vedlikehold og visualisering av det virtuelle IT-miljøet.
  • Dell ProDeploy – Gjør serverne klare til å installeres med kundens foretrukne operativsystem og forhåndsinstallerte konfigurasjoner.
  • Dell iDRAC9 – Dell Remote Access Controller (iDRAC) gjør Dell-løsninger lettere å rulle ut og diagnostisere.

Designet for bærekraft

Dells PowerEdge-servere er designet med bærekraft i tankene. Serverne gir opptil tre ganger så mye kraft i mindre formfaktor, sammenlignet med tidligere generasjon. De kommer også med verktøy for å overvåke og begrense strømforbruket.

Serverne gjør det også lettere for kundene å rulle ut «Zero Trust» i IT-miljøet sitt. PowerEdge-serverne verifiserer tilganger kontinuerlig, og anser hver bruker og tilkoblet enhet som en potensiell trussel mot IT-sikkerheten.

Den første modellen blir tilgjengelig i løpet av februar, mens flere følger på frem mot sommeren.