Nye maskiner er sikrere og gir større lønnsomhet

Ifølge Intel er arbeidstagere inntil 29 prosent mindre produktive på en gammel PC kontra en ny.

Ifølge Intel er arbeidstagere inntil 29 prosent mindre produktive på en gammel PC kontra en ny. Forskjellen øker enda mer nå.

En mer hyppig oppgradering av ansattes arbeidsverktøy som PCer, klienter og arbeidsstasjoner gir:

  • Økt lønnsomhet fordi raskere verktøy bedre støtter den ansattes arbeidsflyt
  • Bedre sikkerhet med færre bekymringer
  • Lavere kostnader til drift og vedlikehold

Dette bekreftes av en undersøkelse et analysefirma gjorde for Intel i 2018 mot nesten 3300 virksomheter i 16 land. Hensikten var å få innsikt om utfordringene små og mellomstore bedrifter opplevde i forhold til alderen på PC-parken, og utslagene var store. Eldre PCer ga:

  • Lav produktivitet med trege maskiner som mangler ny og mer effektiv teknologi
  • Høyere risiko for å bli hacket
  • Vesentlig mer komplisert administrasjon

Konklusjonen er at ansatte på gammel PC er 29 prosent mindre effektive, og det utgjør en samlet årlig kostnad på opptil 17 000 dollar. Forklaringen på regnestykkene finnes i rapporten her.

Meld deg på Dell Technologies Forum i Oslo 17. oktober for å lære mer om emnet.

Meld deg på her

Happy staff, happy business

Foruten de rene innkjøps- og driftsmessige kostnadene finnes det et mye større bakteppe her. Arbeidstagere i dag ønsker å jobbe med- og på gode verktøy. Ikke fordi de er kravstore og snobbete: snarere fordi de vet at ny teknologi gir dem forutsetninger til å gjennomføre arbeidsoppgavene på den beste og mest effektive måten. Dette er særlig viktig for nye generasjoner arbeidstagere som er vant til tjenester og løsninger som krever datakraft. I små og mellomstore bedrifter er dette særlig viktig for å tiltrekke seg- og beholde de flinkeste arbeidstagerne – de som ønsker å gjøre en forskjell fordi de tror på verdiene som firmaet står for.

Rådet er derfor å oppgradere maskiner hvert andre til tredje år. I Dell Technologies tilbyr vi en ordning der bedriftskunder uforpliktende kan teste en PC i inntil 90 dager. Les om dette her.

Nå kommer den tiende generasjonen I sommer slipper alle PC-produsenter nye maskiner basert på Intels 10 nanometers brikkearkitektur. I korte trekk betyr dette at PCene får prosessorer som er mindre og kraftigere; man kan gjøre mer på maskiner med moderne design, er sikrere, presterer bedre, overfører data raskere, og som effektivt utnytter den nyeste teknologi. Fordelene merkes i form av:

  • Mer støtte for grafikk-krevende applikasjoner, med blant annet bedre skjermoppløsning og fargegjengivelse. Dette er særlig viktig i en tid der stadig mer av dataene skal vises frem i brukervennlige former ved hjelp av de tyngste og mest båndbreddekrevende applikasjonene. For de som bruker grafikk-krevende applikasjoner (som video, VR/AR) er eksempelvis bildefrekvensen opptil dobbelt så høy
  • Data overføres sikrere og raskere med støtte for Thunderbolt 3 og WiFi 6
  • Funksjoner for kunstig intelligens gjør at maskinen lærer seg hva du gjør, og sikrer at oppgaver løses raskere og bedre over tid

Ikke minst får man en maskin som jobber mye raskere enn den man hadde i går. Virksomheter som går for PCer med disse elementene på plass får arbeidstagere som jobber raskere, bedre og sikrere. Dette kan utgjøre det lille ekstra som bidrar til konkurransefortrinn i markedet.

Sikre og produktivitetsfremmende maskiner er et av hovedtemaene på Dell Technologies Forum i Oslo 17. oktober. Meld deg på for å lære mer om emnet.

Meld deg på her

About the Author: David Hall